دانش نامه لینک‌یار
لینک سازی داخلی - internal link
  امتیاز 4.63 از 5 توسط 4 نفر

لینک سازی داخلی یا همان internal link چیست؟

سرفصل‌ها

مفهوم لینک سازی داخلی یا همان internal link

همان طور که در مقاله لینک سازی چیست؟ گفته شد، لینک سازی داخلی یا همان internal link یکی از رکن های اساسی سئو داخلی یا همان سئوی on page به شمار میرود. در این مقاله به تفصیل به معرفی لینک سازی داخلی و انواع استراتژی های آن خواهیم پرداخت و شما با تمامی استراتژی های صحیح لینک سازی داخلی و کاربرد های آن و تاثیر آن بر سئوی سایت و همچنین در ادامه با انواع مشکلات لینک سازی داخلی آشنا خواهید شد.

 

پس در ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که :

لینک داخلی چیست؟

به زبان مثال اگر بخواهیم بگوییم : فرض کنید که شما در یک ساختمان چند ده طبقه دنبال یک اتاق خاص میگردید و راه رسیدن به این اتاق استفاده از اسانسور و راه پله ها است و شما برای پیدا کردن این اتاق به جست و جو در تک تک اتاق ها نمیروید.
لینک سازی داخلی در سایت نقش همان راه پله و اسانسور را برای کاربر و خزنده های موتور های جست و جو دارد.

لینک سازی داخلی یا همان اینترنال لینکها، لینک هایی هستند که صفحات داخلی وب سایت را به دو منظور: هدایت کاربر به صفحات مرتبط( جهت بالا بردن تایم ماندگاری کاربر و پایین اوردن نرخ پرش) و هدایت کرولر های گوگل و دیگر موتور های جست و جو برای خط دادن و بهتر ایندکس شدن صفحات به دیگر صفحات از همان سایت وصل میکنند.
- گوگل استفاده از لینک های داخلی را برای یافتن مقالات جدید و همچنین یافتن مقالات باارزش سایت میداند.

  • لینک سازی داخلی برای بالا بردن تعامل کاربر با سایت و بالا رفتن ux  نیز کمک موثری میکند.
  • ربات های گوگل زمانی پست های جدید را میبندد که حداقل یک لینک از صفحات ایندکس شده به آن پست جدید وجود داشته باشد.

 

استراتژی لینک سازی داخلی :

استراژی های لینک سازی داخلی

قبل از اینکه به معرفی استراتژی های لینک سازی داخلی بپردازیم ابتدا بهتر است با چند قاعده و قانون و مبانی لینک سازی داخلی آشنا شویم.

 

استراتژی هرمی و سلسله مراتبی لینک سازی داخلی :

یک نوع از استراتژی های لینک سازی داخلی، لینک سازی از بالا به پایین است. با توجه به اینکه صفحه اصلی همیشه بالاترین اعتبار دامنه و صفحه را دارد، میتوان با قرار دادن لینک صفحات مهم در داخل منو و قسمت های مختلف صفحه اصلی، ارزش آن صفحات را بالا برد( این روش معمولا برای وب سایت هایی که تعداد کلمات کلیدی هدف آنها زیاد است پیشنهاد میشود)

  • فرایند کرول کردن و بررسی کردن ربات های موتور های جست و جو به این صورت است که ابتدا از صفحه اصلی شروع کرده و با ایندکس کردن لینک های داخلی به مرور زمان سراغ مقالات و دیگر صفحات وب سایت میروند

 

استراتژی پست جدید :

یکی دیگر از استراتژی های تست شده و قابل قبول از دیدگاه بسیاری از متخصصین سئو این است که درفرآیند لینک سازی داخلی، هر پست جدید را به پست قبلی مربوط به خود لینک دهیم.

  • هرچند لینک دادن مقالات جدید به مقالات قدیمی از دیدگاه سئو مفید است، اما با انجام دادم این کار ساختار هرمی وار و منظم لینک سازی داخلی از بین میرود. و همچنین این استراتژی لینک سازی داخلی(پست جدید) سرعت بالایی در ایندکس شدن دارد.

 

استراتژی لینک سازی داخلی هرم معکوس :

یکی دیگر از استراتژی های مفید در لینک سازی داخلی لینک سازی هرمی به روش معکوس است ک به این صورت انجام میشود ( این روش معمولا برای وب سایت هایی که با تعداد کلمات کلیدی محدود فعالیت میکنند مناسب تر است) :

  1. کلاس بندی کردن موضوعی و معنایی مقالات داخلی وب سایت(بر محور یک کلمه کلیدی خاص)
  2. پیدا کردن ارزش صفحات داخلی و مقالات سایت به ازای کلمه کلیدی هدف در هر کلاس.
  3. لینک سازی از مقالات کم اهمیت تر به مقالات معتبرتر و تکرار این فرایند.

مثال:

لینک سازی داخلی برای کلمه کلیدی "خرید کفش نایک" برای یک صفحه :

  1. تمامی مقالات و صفحا محصولی را که در آن کلمه "خرید کفش " و یا "خرید کفش نایک" به کار رفته شده است با استفاده ار سرچ سایت و یا هر روش دیگری پیدا میکنیم.
  2. با استفاده از کد دستوری          کلمه کلیدی site:yourdomail.com ( خرید کفش نایک site:yourdomail.com)  میتوانیم 10 مقاله با ارزش برای این کلمه را پیدا کنیم.
  3. سپس میتوانیم با لینک دادن 4 مقاله پایینی به 3 مقاله بالایی و از 3 مقاله بالایی به 2 مقاله بالاتر و در نهایت از آن دو صفحه یا مقاله به صفحه لندینگ خود لینک دهیم.
  • فراموش نکنید که در استفاده از این روش حتما از انکر تکست های مختلفی استفاده کنید.

 

استراتژی تگ ها و منو ها :

خیلی از کاربران وب سایت ها برای دسترسی سریع به مقالات موضوعی یک وب سایت معمولا از تگ ها و یا منو های ان وب سایت استفاده میکنند. همچنین یکی از استراتژی های لینک سازی داخلی مناسب و کاربردی از دید موتور های جست و جو لینک دهی به صفحات برچسب ها و منو های یک وب سایت است.

 

استراتژی مطالب محبوب :

لینک سازی داخلی و مدل های لینک سازی داخلی

یکی دیگر از استراتژی های لینک سازی داخلی، لینک دادن از داخل مقالات به مقالات محبوب وب سایت است.

 

سوالی که ذهن اکثر سئو کاران را به خود مشغول میکند این است که لینک های داخلی باید فالو باشند یا نوفالو؟

پاسخ به این سوال به مانند پاسخ به مبحث لینک های فاول بک لینک است اما با یک تفاوت.
ما در لینک سازی داخلی هم باید(میتوانیم) یکسری از لینک ها را نوفالو و بی اثر بکنیم. مثلا لینک های ثبت نام و لینک های دکمه های هلپ و... اما با این تفاوت که اگر ما لینکی را در لینک سازی داخلی فراموش کردیم نوفالو کنیم جای نگرانی وجود ندارد، چرا که ارزش آن لینک از سایت ما خارج نشده. اما بهتر است برای اینکه به موتور های جست و جو بفهمانیم که چه لینک های داخلی برای ما با ارزش تر هستند، لینک هایی که ارزش ندارند را نوفالو و بی ارزش کنیم.

چند نکته طلایی در لینک سازی داخلی از زبان لینکیار :

  • همیشه گفته ایم که سئوی پیش از حد گاها موجب مجازات گوگل میشود. این امر در استفاده از انکر تکست ها هم صادق است و استفاده منظم از یک سری از انکر تکست ها موجبات شناسایی گوگل را برای جریمه کردن سایت فراهم میکند و این امر در لینک سازی داخلی مستثنی نیست.
  • تعداد لینک های داخلی در یک صفحه نباید زیاد و بیش از حد باشد.
  • لینک دادن منظم و متوالی داخلی به یک سری از صفحات خاص.
  • لینک سازی زیاد به صفحات کم اهمیت

 

پیامی ارسال کنید


مشاوره رایگان