اهمیت اینفوگرافیک در انتشار رپورتاژ آگهی؟
چکیده
اینفوگرافیک را میتوان یکی از ابزار های قدرتمند در کمپین های تبلیغاتی دانست. اینفوگرافیک در رپورتاژ آگهی های شما میتواند به درگیر کردن کاربران در رپورتاژ آگهی های شما در راستای جذب مخاطب و شناساندن برند شما شود. ما در این مقاله به اهمیت اینفوگرافیک در رپورتاژ آگهی، معرفی انواع اینفوگرافیک در رپورتاژ و نحوه استفاده از آن در رپورتاژ ها خواهیم پرداخت.
اهمیت اینفوگرافیک در انتشار رپورتاژ آگهی چیست؟
همانطور که میدانید یکی از اهداف انتشار رپورتاژ آگهی برند سازی و در نهایت معرفی محصول و خدمات در رسانه های بزرگ و در فضای گسترده وب است. قطعا بهرهگیری از حداکثر پتانسیلی که رپورتاژ میتواند برای وبسایت داشته باشد یکی از نکاتی است که وبمستران و سئوکاران توجه ویژهای به آن دارند. استفاده از المانها و قالبهای مختلف نشر و بارگزاری محتوا، آن هم به طور هوشمندانه و خلاقانه میتواند تاثیر شگرفی در بیشتر دیده شدن و به عبارتی خوش آمدن به مزاق مخاطبان داشته باشد. استفاده از اینفوگرافیک یکی از این شیوههاست که به رشد برند و افزایش بازدید سایت شما کمک شایانی می کند.
اما قبل از پرداختن به اهمیت اینفوگرافیک در انتشار رپورتاژ آگهی کمی در رابطه با مفهوم اینفوگرافیک صحبت میکنیم و سپس به موضوع اصلی میپردازیم:
اینفوگرافیک چیست؟
اینفوگرافیک(Infographics) از دو کلمه انگلیسی ( information ) به معنی اطلاعات و ( graphic ) ساخته شده است. اینفوگرافیکها اطلاعات بصری هستند که برای تولید محتوا مورد استفاده قرار میگیرند. به بیان دیگر اینفوگرافیکها یکی از جذابترین انواع محتوا هستند و یه صورت تصویری حاوی اطلاعات، آمار و ارقام، نمودارها و هر گونه دانشی هستند که در قالب عکس ارائه میشوند و هدف از آنها سادهسازی انتقال اطلاعات و درک مطلب است. طبق مطالعات متعددی که در رابطه با روشهای جذب مخاطب در رسانهها و پلتفرمهای متعدد، صورت گرفته؛ مدیا و بخصوص تصاویر و دیدیو بالاترین رتبه را در برقراری توانایی ارتباط با مخاطب را به خود گرفته اند. طبق آمارهای موجود در این حوزه میزان جستجوی اطلاعات در قالب اینفوگرافیک نسبت به سالهای گذشته چندصد برابر شده که رقم بسیار چشمگیری است.
کاربردهای ایفوگرافیگ (Infographic)
اینفوگرافیکها برای مقاصد متعددی مانند انتقال اطلاعات؛ آموزش؛ راهنماهای کاربردی؛ مسیریابی؛ نظرسنجی، قرار دادن مجموعه ای اطلاعات در یک فضا کم و مواردی از این دست مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از دلایلی که کاربران به اینفوگرافیکها روی میآورند کسب حجم زیادی از اطلاعات در یک زمان کوتاه و برقراری ارتباط پیام با مخاطب است. در واقع در جایگاهی که فهم اطلاعات بسیار پیچیده، سردرگم کننده و طولانی باشد، به سادگی میتوان آن اطلاعات را در قالب تصویر به مخاطب ارائه کرد تا در طولانی مدت در ذهن مخاطب ماندگار شود.
انواع اینفوگرافیکها
اینوگرافیکها بر اساس نحوه پیادهسازی و نمایش اطلاعات به چند دسته عمده تقسیم میشوند:
- Static Infographic ( اینفوگرافیک ایستا ) : در این نوع از اینفوگرافیک، اطلاعات در یک مرحله و در قالب یک تصویر ساده به کاربر ارائه میشوند.
- Dynamic Infographic ( پویا ) : اینفوگرافیکهای پویا از تکنولوژی انیمیشن بهره میبرند و به صورت متحرک و در قالب فایلهای گیف به انتقال اطلاعات میپردازند.
- Interactive Infographic ( تعاملی ) : نوع دیگری از اینفوگرافیکها که با کاربر در تعامل هستند تحت عنوان اینفوگرافیک تعاملی شناخته میشوند. این نوع اینفوگرافی بر اساس انتخاب و دادههایی که از کاربر گرفته میشود اطلاعات را به کاربر نمایش میدهند و معمولا در قالب وبسایت و یا اپلیکیشن طراحی و ارائه میشوند.
اما اگر بخواهیم متداولترین انواع اینفوگرافیکها که مورد توجه عموم قرار گرفتهاند؛ بدون دستهبندی خاصی به شما معرفی کنیم، لیست زیر را به شما ارائه میکنیم:
- اینفوگرافیک اطلاعرسان ( Informational Infographic ): این نوع ایفوگرافیگ بیشتر متمرکز بر متن است. نه به این معنا که از المانهای دیگر مانند آیکون، اشکال و رنگها بهره برده نمیشود بلکه آنچه که بیشتر بدان پرداخته میشود متن است.
- اینفوگرافی گاه نما ( Timeline Infographic ): این نوع از اینفوگرافی برای نمایش روند توسعه یک محصول یا فرآیند ، سیر تکاملی یک ایده و مواردی از این دست استفاده میشود.
- اینفوگرافیهای نموداری ( Charts Infographic ): در این نوع از اینفوگرافیک تمرکز بر روی نموداریست که اطلاعات را به تصویر میکشد. معمولا برای مقایسه آیتمهای مختلف، نمایش تعداد و مواردی از این قبیل از اینفوگرافی های نموداری استفاده میشود.
- اینفوگرافی آموزشی ( How To Infographic ): در اینفوگرافیکهای آموزشی مراحل لازم برای رسیدن به یک نتیجه خاص را باید توضیح داد.
- اینفوگرافی فرآیندی ( Process Infographic ): این اینفوگرافی ها مشابه ایفوگرافیهای آموزشی هستند و بر مبنای درخت تصمیمگیری یا فلوچارت طراحی و رسم میشوند. به عنوان مثال اگر برای یک مسئله چند راهحل وجود داشته باشد این مسیرها و نتایج مربوطه رسم میشود. در این اینفوگرافی با استفاده از خطوط و فلشهای جهتدار به مراحل بعدی متصل میشوند. برنامه پروژه نمونهای از این نوع ایفوگرافی است.
- اینفوگرافی مقایسهای ( Comparison Infographic ): از این نوع ایفوگرافی برای مقایسه دو یا چند محصول، مکان، رویداد و ... استفاده میشود و لبزار مناسبی برای شناخت نقاط ضعف و قوت، تفاوتها و شباهتها میباشد.
- اینفوگرافی عددی ( Number Infographic ): این نوع از ایفوگرافی معمولا برای نمایش آمار عددی یک متغییر مورد بررسی استفاده میشود.
- اینفوگرافی رزومه ( Resume Infographic ): در این نوع از ایفوگرافیک ها برای به تصویر کشیدن سوابق کاری، مدارک حرفهای و توانمندیهای تخصصی استفاده میشود. البته باید خاطر نشان کرد که برخی از شرکتها خواهان ارائه فایل کاملی از رزومه به عنوان ضمیمه درخواست هستند. بهرهگیری از اینفوگرافی رزومه برای شرکتهایی که بر مختصر و مفید بودن رزومه تاکید دارند، مناسب است.
دلایل اهمیت اینفوگراقیک در سئو
طبق امار موجود محتوای تصویری در سال 2016 به بالاترین سطح انواع محتوا رسید. این مطلب حاکی از اینست که اینفوگرافیکها به عنوان یکی از انواع محتوای تصویری در بین مخاطبان مقبول واقع میشود. حالا که با اینفوگرافیک، کاربردها و انواع آن آشنا شدید، نوبت به اهمیت اینفوگرافیک در بحث سئو میرسد. دلایل عمدهای نشان از اهمیت اینفوگرافیک در بحث بهینه سازی و سئو سایت دارد که در ادامه به معرفی و توضیح هر کدام از آیتمها میپردازیم:
- جذابیت بصری: مزیتی که اینفوگرافیک دارد، بهره گیری از المان های گرافیکی و تصویری است چراکه محتوای چشم نوازتری را ایجاد میکند.
- انتقال ساده و سریع مفاهیم: تصاویر سادهترین راه نتقال و سریع مفاهیم هستند. همین عامل خود یکی از فاکتورهای محبوبیت محتوای تصویری برای مخاطب محسوب میشود که منجر به جذب مخاطب میگردد. برای مطالعه بیشتر میتوانید مقاله سئو تصاویر را مطالعه فرمایید.
- افزایش آگاهی از برند: بهرهگیری از اینفوگرافیک در راستای برند سازی با رپورتاژ آگهی علاوه بر ارائه اطلاعات کاربردی به دلیل درج لوگو، آدرس وبسایت و شبکههای اجتماعی روند آگاهی از برند و برندسازی کسبوکار شما را افزایش میدهد. همچنین طبق نتایج حاصل از تحقیقات، کاربران به بازنشر اینفوگرافیک ها بیش از بازنشر محتوای متنی تمایل دارند. این دست به دست شدن باعث ثبت برند شما در ذهن مخاطبان میشود.
تاثیر اینفوگرافیک بر سئو سایت
در این قسمت از مقاله میخواهیم به تاثیر اینفوگرافی بر سئو سایت بپردازیم. همانطور که در قسمتهای قبل نیز به آن اشاره شد، جلوههای بصری و انتقال سریع و ساده اطلاعات به کاربر موجب شده که این نوع از محتوا به شدت مورد توجه کاربر قرار گیرد. از طرفی جلب توجه کاربر هدف عمده هر وبسایتی است و از قضا یکی از عوامل تعیین کننده برای موتورهای جستجو نیز محسوب میشود. و این یعنی بهبود سئو سایت و چه از این بهتر؟! پس با یک حساب سرانگشتی میتوان دریافت که اینفوگرافیک به طور عمده در حوزههای زیر موثر واقع میشود:
افزایش ترافیک ارگانیک ورودی: یکی از مزایایی که اینفوگرافیکها دارند افزایش نرخ ترافیک ورودی است. با توجه به اطلاعاتی که تا کنون در این مقاله کسب کردهاید، بدیهیست که از آنجایی که مخاطبان همواره به دنبال کسب کاملترین و سادهترین اطلاعات هستند لذا اینفوگرافیکها کوتاهترین مسیر برای رسیدن به این هدف هستند. همین عامل به ظاهر ساده میتواند مخاطبان زیادی را روانه سایت شما کند.
لینکگیری از سایتهای دیگر: هر چقدر که ایفوگرافیک شما دارای کیفیت بالاتری باشد و مطالب بروز و کاملتر اما ساده و مختصری را ارئه دهد احتمال افزایش کسب بک لینک از سایر سایتها را نیز افزایش میدهد. به عنوان نمونه وبسایتهایی که آمار خود را در قالب اینفوگرافیک منتشر میکنند معمولا از وبسایتهای بیشتری بک ینک دریافت می کنند و معمولا به عنوان سایت های مرجع شناخته می شوند.
افزایش اشتراکگذاری مطالب: از آنجایی که این محتوا مختصر و مفید است، میزان اشتراکگذاری آن نیز به مراتب بالاتر از انواع دیگر محتواست. این اشتراکگذاری بیشتر به منزله افزایش گستره مخاطبان میشود که این عامل خود در حوزه برندسازی کسبکار شما نیز موثر واقع میشود.
چگونه یک اینفوگرافیک تولید کنیم؟
تا به اینجای کار با اینفوگرافیک، کاربردها و انواع آن آشنا شدید. ممکن است به جایی رسیده باشید که خودتان بخواهید دست به تولید اینفوگرافیک برای وبسایت و کسبوکار خود بزنید. در ادامه گامهایی که برای این کار باید بردارید برای شما برشمرده شده است:
ابزار کار خود را بشناسید:
مسلما برای شروع هر کاری به ابزار مخصوص آن نیاز دارید. اصلیترین ابزاری که در اینفوگرافیک به آن نیاز دارید نرمافزارهایی هستند که در این راستا طراحی و پیادهسازی شدهاند و خود شامل ابزارکهایی هستند که هر یک به صورت جداگانه برای انجام کاری تعبیه شدهاند. از نمونههای رایگان این نرمافزارها میتوان به :
- Piktochart
- Canva
- Venngage
- Visme
- Easelly
- Infogram
اشاره کرد که اتفاقا خدمات خوبی را به کاربران خود ارائه میدهند.
موضوع اینفوگرافیک خود را دقیقا مشخص کنید!
سعی کنید در اینفوگرافیک هایی که در رپورتاژ های خود استفاده میکنید موضوعی را که میخواهید بر روی آن کار کنید دقیقا مشخص کنید. تمرکز بر روی یک موضوع باعث میشود اینفوگرافیک شما جهتگیری مشخصی داشته باشد و هر آنچه که برای مخاطب لازم و کاربردی باشد را در اختیار او قرار دهد. به عنوان مثال اگر موضوعی که میخواهید راجع به آن صحبت کنید "آموزش لینکسازی" است، هر بار بر روی یک شاخه از لینکسازی تمرکز کنید! یکبار لینکسازی در فرومها، یکبار لینکسازی کامنتی و ..
حالا نوبت به اطلاعات اینفوگرافیک است!
بعد از تعیین موضوع مشخص اینفوگرافیک در رپورتاژ آگهی، نوبت به این میرسد که اطلاعات مورد نیاز را جمعآوری و دستهبندی کنید. دقت کنید اطلاعات را باید گونهای انتخاب نمایید که برای مخاطب نافع و ارزشآفرین باشد. به این معنی که مخاطب بعد از مشاهده اینفوگرافیک شما این حس را داشته باشد که این ایفوگرافیک شرایط اطلاعاتیای را برای من مهیا کرده که شاید دیگر نصیبم نمیشد! پس برای ایجاد همچنین شرایطی نیاز است تا سرانه تحقیق و مطالعه خود را در زمینه مورد نظر بالا ببرید و اطلاعات سودمندی را برای مخاطب خود تهیه و تدوین نمایید. نکته مهم دیگری که حتما باید در نظر بگیرید : همسو بودن موضوع اینفوگرافیک های شما با محتوا رپورتاژ اگهی است.
نمونههای دیگر اینفوگرافیک را رصد کنید!
برای اطلاع از سبکهای متعدد این کار و همچنین آنچه که کاربرپسندتر است میتوانید با جستجو در اینترنت انواع این کارها و سبکهای طراحی را ببینید و با دست بازتر به انتخاب روش کاری خود بپردازید واز از سبک کاری سایرین الهام بگیرید.